Ovnsbakt torsk med kikerter og chorizo

Ovnsbakt torsk med kikerter og chorizo
Litt sunnere

Ingredienser

Ovnsstekt torsk med kikerter og chorizo

600 g torskefilet
1 neve frisk persille
1 stk rødløk
1 stk paprika
60 g chorizo
2 ss rapsolje til steking
250 g kokte kikerter
1 boks hermetiske cherrytomater
0,5 stk squash
salt
pepper

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Smaksrik og sunn fiskemiddag. Torsk i ovn er enkelt og veldig godt.

  1. Smaksrik og sunn fiskemiddag.
    Smaksrik og sunn fiskemiddag.
  2. Hakk persille, finhakk løk, skjær paprika og squash i strimler og fres i olje  i ca. 2-3 min. Vend inn persille, kikerter og tomater.
    Hakk persille, finhakk løk, skjær paprika og squash i strimler og fres i olje  i ca. 2-3 min. Vend inn persille, kikerter og tomater.
  3. Ha grønnsaksblandingen i en ildfast form. Del fisken i porsjonsstykker, legg dem i formen og krydre med salt og pepper. Bak i ovnen på 180 °C i ca. 10 min.
    Ha grønnsaksblandingen i en ildfast form. Del fisken i porsjonsstykker, legg dem i formen og krydre med salt og pepper. Bak i ovnen på 180 °C i ca. 10 min.
  4. Skjær chorizo i terninger, sprøstek på middels varme og la renne av på tørkepapir. Dryss over fisken og server.
    Skjær chorizo i terninger, sprøstek på middels varme og la renne av på tørkepapir. Dryss over fisken og server.
  5. Godt og enkelt! Næringsinnhold pr 100g: Energi kcal 102, protein 12g, karbohydrat 5g, fett 3,4g, derav mettet fett 0,7g, salt, 0,4g. Utviklet i samarbeid med matforskningsinstituttet Nofima.
    Godt og enkelt! Næringsinnhold pr 100g: Energi kcal 102, protein 12g, karbohydrat 5g, fett 3,4g, derav mettet fett 0,7g, salt, 0,4g. Utviklet i samarbeid med matforskningsinstituttet Nofima.