Ovnsbakt torsk med persilleskorpe og linsestuing

Ovnsbakt torsk med persilleskorpe og linsestuing
Litt sunnere

Ingredienser

Ovnsbakt torsk med persilleskorpe og linsestuing

750 g torskefilet
1 ts tørket timian
2 stk gulrøtter
1 stk rødløk
2 bokser kokte linser a ca. 400 g
2 ss mandler eller brødrasp
1 stor bunt persille
1 stk sitron
salt
olje til steking
pepper

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

En deilig og mettende rett som passer alle årets sesonger!

  1. En deilig og mettende rett som passer alle årets sesonger! Serveringsklare linser er å få i flere varianter, men du kan også godt koke bløtlagte linser. Retten er også god med rødkål.
    En deilig og mettende rett som passer alle årets sesonger! Serveringsklare linser er å få i flere varianter, men du kan også godt koke bløtlagte linser. Retten er også god med rødkål.
  2. Finhakk evt. timian, skrell og finhakk gulrøtter og løk, og stek i olje i en stekepanne i ca. 5 min. Ha i linser, krydre med salt og pepper og stek i ca. 2 min.
    Finhakk evt. timian, skrell og finhakk gulrøtter og løk, og stek i olje i en stekepanne i ca. 5 min. Ha i linser, krydre med salt og pepper og stek i ca. 2 min.
  3. Del torskefileten i fire biter. Finhakk eller kjør mandler, persille og sitron i en kjøkkenmaskin. Krydre med salt og pepper, og smør blandingen på bitene.
    Del torskefileten i fire biter. Finhakk eller kjør mandler, persille og sitron i en kjøkkenmaskin. Krydre med salt og pepper, og smør blandingen på bitene.
  4. Ha fisken i en smurt ildfast form og stek på 200 °C i ca. 10-12 min. Server med linsestuing.
    Ha fisken i en smurt ildfast form og stek på 200 °C i ca. 10-12 min. Server med linsestuing.
  5. Godt og enkelt!
    Godt og enkelt!