Ovnsbakt torsk med salvie og spekeskinke

Ovnsbakt torsk med salvie og spekeskinke

Ingredienser

700 g torskefilet , eller skrei
2 ts salt
4 blader salvie
4 skiver spekeskinke

Couscous

3,5 dl vann
2 dl couscous
8 stk cherrytomat
1 stk gulrot
1 skive kålrot
2 ss frisk bladpersille
1 ss frisk basilikum
2 ss eplecidereddik
3 ss rapsolje
0,5 ts salt
pepper

Soyasmørsaus

1 stk sjalottløk
100 g smør
4 ss soyasmør

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Gi ovnsbakt torsk en god smak med salvie og spekeskinke. I denne oppskriften serverer du den med hjemmelaget couscous med urter og grønnsaker.

  1. Sett stekeovnen på 180 grader.
  2. Skjær torsken i porsjonsstykker og dryss over salt.
  3. Legg et salvieblad på hvert torskestykke og surr spekeskinke rundt.
  4. Legg stykkene på et stekebrett med bakepapir og stek midt i stekeovnen til fisken er ferdig, ca. 8 minutter.
  5. Lag couscous. Kok opp vannet, hell over couscousen og la det stå og svelle under lokk i ca. 5 minutter.
  6. Del cherrytomatene i to, og skjær gulrot og kålrot i terninger.
  7. Finhakk bladpersille og basilikum, og bland inn i couscousen med grønnsakene, eplecidereddik og rapsolje.
  8. Smak til med salt og pepper.
  9. Lag soyasmørsaus; Finhakk sjalottløk og ha i en kasserolle med smør. Smelt smøret og la det bli brunt. Rør inn soyasaus.