Pai med røkelaks og asparges

Pai med røkelaks og asparges

Ingredienser

150 g hvetemel
70 g fin sammalt hvete
150 g smør kaldt, i terninger
1 stk eggeplomme
3 ss vann ca
150 g aspargestopper
70 g västerbotten ost ev Jarlsberg, parmesan, sveisterost, gouda, gruyere eller comte
1 røkelaks
1 Egg
1 Fløte

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Denne paien er perfekt til alle vårens koldtbord og anledninger. Til 17. mai-frokosten, konfirmasjonen, avslutningsfesten eller spleiselaget. Hva med å bruke innmaten fra påskeeggene som ble pyntet i denne paien? Da har du en deilig påskepai til påskelunsjen!

  1. Ingredienser
    Ingredienser
  2. Ha mel og terninger av kaldt smør i en foodprosessor. Bruk pulsfunksjon (eller skru maskinen av og på selv), til smør og mel er blandet til en småkornete konsistens.
    Ha mel og terninger av kaldt smør i en foodprosessor. Bruk pulsfunksjon (eller skru maskinen av og på selv), til smør og mel er blandet til en småkornete konsistens.
  3. La deretter maskinen gå mens du tilsetter egg og vann. Når deigen har samlet seg til en klump, tar du den ut og knar den lett sammen. Pakke deigen i plast og la den hvile 30 minutter i kjøleskapet.
  4. Kjevle deigen ut og kle en 24 cm. springform med den. Pass på at deigen går høyt nok opp på kantene. Den vil krympe litt under steking.
    Kjevle deigen ut og kle en 24 cm. springform med den. Pass på at deigen går høyt nok opp på kantene. Den vil krympe litt under steking.
  5. Skjær tuppene av aspargestoppene og skjær røkelaksen i strimler. Legg disse i et mønster nederst i paibunnen.
    Skjær tuppene av aspargestoppene og skjær røkelaksen i strimler. Legg disse i et mønster nederst i paibunnen.
  6. Pisk sammen egg, fløte, ost og litt salt og pepper i en bolle, og hell dette i paibunnen.
    Pisk sammen egg, fløte, ost og litt salt og pepper i en bolle, og hell dette i paibunnen.
  7. Stek paien på 200 grader i ca. 40 minutter, midt i ovnen.
  8. Avkjøl paien litt før du åpner springformen.
  9. Pynt paien med noen stekte aspargestopper og litt ekstra røkelaks på toppen. Salat ved siden er både sunt, dekorativt og godt!