Piroger med gravlaks

Piroger med gravlaks

Ingredienser

150 g gravlaks
1 ss frisk dill
1 ss frisk persille
1 stk sjalottløk
4 stk egg
3 ss lettrømme
4 plater butterdeig , frossen

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Lag piroger med gravlaks når du skal ha enkel, lun håndmat. Ferdigbakte, avkjølte piroger er fin turmat. Pakk de inn i folie og la de få lune seg på grillen eller bålet.

  1. Sett stekeovnen på 200 grader.
  2. Skjær gravlaksen i små strimler, og finhakk dill, persille og sjalottløk.
  3. Kok tre av eggene til de er hardkokte, skjær i biter og bland med gravlaks, dill, persille, sjalottløk og lettrømme.
  4. Tin butterdeigen og kjevle hver plate ut til dobbelt størrelse.
  5. Del dem i to og prikk deigen godt.
  6. Fordel fyllet på butterdeigen, og brett deigen i to.
  7. Pisk det siste egget sammen, pensle kantene av butterdeigen og klem dem godt sammen.
  8. Pensle overflaten med egg.
  9. Stek pirogene midt i stekeovnen til de er gylne og gjennomstekte, det tar ca. 12 minutter.
  10. Server nystekte piroger med salat ved siden av.

Oppskrift fra