Posjerte egg og asparges

Posjerte egg og asparges

Ingredienser

Asparges

1 bunt hvit asparges
1 liter vann
2 msk sukker
1 msk salt
2 ss sitronsaft

Posjerte egg

4 stk egg
2 msk eddik
2 msk salt

Varmt smør

100 g smør
1 ts sitronsaft
salt
pepper

Vanskelighetsgrad

Middels

Hvit asparges er en delikatesse, og sammen med posjert egg og gravlaks blir denne en nydelig forrett eller sommerlig lunsj.

  1. Kok opp sukker, salt og sitronsaft. Senk varmen og legg i aspargesen. La det koke på svak varme i ca 20 minutter.
  2. Bruk en bred kjele og fyll med vann så det dekker 10 cm av kjelen.
  3. Kok opp vann sammen med eddik og salt, senk deretter varmen.
  4. Knekk ett og ett egg i en øse og legg forsiktig egget i vannet.
  5. La det syde på svak varme i ca 4 minutter.
  6. Ta opp egget med en hullsleiv.
  7. Varm smør i en kjele og la det bli svakt brunt.
  8. Ta bort skummet på toppen av smøret.
  9. Hell smøret over i en ren kjele, uten at bunnfallet følger med.
  10. Tilsett 1 ts sitronsaft, samt litt salt og pepper.
  11. Dander asparges på en tallerken, hell over det varme smøret. Dryss frisk dill over gravlaksen og legg denne på tallerkenen med asparges og porsjert egg. Krydre med salt og pepper.