Risotto med spekeskinke, røkelaks og asparges

Risotto med spekeskinke, røkelaks og asparges

Ingredienser

200 gr arborioris (risottoris)
1 ss olivenolje
2 stk sjalottløk
1 båt hvitløk
0,3 ts salt
2 dl tørr hvitvin
5 dl hønsebuljong (utblandet)
50 gr smør
50 gr parmesan
0,3 ts pepper
0,3 ts salt
150 gr røkelaks
150 gr spekeskinke
8 stk grønn asparges

Urteolje

3 ss bladpersille, gressløk eller basilikum finhakket
1 dl olivenolje
0,3 ts salt
0,3 ts pepper

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Risotto er mat for de fleste anledninger. Du kan lage risotto i en uendelighet av variasjoner, fra den enkle, raskt sammenkastede hverdagsvarianten, til forseggjort og eksklusiv selskapsmat. Slik som denne risottoretten.

  1. Finhakk løk og hvitløk. Fres det i litt olivenolje på middels varme, ca. 3 minutter til løken er blank. Tilsett ris og en klype salt. Stek videre i ca. 3 minutter, rør hele tiden. Blandingen skal ikke bli brun.
  2. Tilsett hvitvin. Når hvitvinen er fordampet tilsetter du litt og litt kokende buljong. Ca. en øse av gangen. Skru ned varmen slik at risen småkoker. Fortsett å tilsette buljong mens du rører hele tiden. La all væske trekke inn i riskornene før du tilsetter mer. Etter ca. 15 minutter er risen myk.
  3. Ta kjelen av varmen, tilsett smør og revet parmesan. Smak til med salt og pepper. Avkjøl litt før du legger risotto på tallerken med spekeskinke sprøstekt i litt olje, røkelaks og smørkokt asparges.
  4. Bland sammen alle ingrediensene til urteoljen i en morter eller i en hurtighakke. Drypp rundt med litt urteolje eller ferdiglaget pesto.

Oppskrift fra