Rømmesild

Rømmesild

Ingredienser

4 stk spekesildfilet
1 stk syrlig eple
3 dl seterrømme
1 ss dijon sennep
1 ss sukker
1 ss eplecider eddik

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Rømmesild er lett å lage og imponerer mange. Oppskrift på klassisk rømmesild til jul.

  1. Vann ut filetene hvis salte i ca. 30 min. Skjær filetene i biter.
  2. Kok opp sukker og eddik. Avkjøl. Riv eple og rør sammen med rømme, sennep og sukkerlaken. Smak til med salt og grovmalt sort pepper.
  3. Vend sildebitene inn i sausen. Hell blandingen over i et glass eller en krukke, og legg på lokk. Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises. Mitt tips er å bruke laktosefri rømme eller soyaprodukt istedenfor vanlig, hvis dere har noen i familien som har allergi.
  4. Hvis du vil være litt annerledes med rømmesilden og har noen sushiprodukter igjen fra et sushilag, kan du lage en sildesalat!