Rugpletter med rakfisk, rømme, vårløk og rødbete

Rugpletter med rakfisk, rømme, vårløk og rødbete

Ingredienser

2 dl siktet rugmel
2 dl skummet kulturmelk
3 ss smeltet smør
1 stk egg
1 ts bakepulver
1 klype salt
1 klype sukker
200 gr rakfisk
3 dl rømme
2 stk vårløk
4 skiver syltet rødbet
kjørvel til pynt

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Rakfisk kan være en perfekt liten forrett eller snack til juleselskapet. Her serverer vi den på saftige rugpletter med rømme, vårløk og rødbete. Oppskriften gir 12-16 stk.

  1. Bland alle ingredienser til rugplettene i en bolle; siktet rugmel, kulturmelk, smør, egg, bakepulver, salt og sukker. Rør godt til du har en glatt, fin røre. La røren svelle 10 minutter.
    Bland alle ingredienser til rugplettene i en bolle; siktet rugmel, kulturmelk, smør, egg, bakepulver, salt og sukker. Rør godt til du har en glatt, fin røre. La røren svelle 10 minutter.
  2. Rakfisken hakkes i små terninger og blandes med finhakket vårløk. Rødbetene skjæres i små terninger.
    Rakfisken hakkes i små terninger og blandes med finhakket vårløk. Rødbetene skjæres i små terninger.
  3. Stek pletter i smør på middels varme. Hver plett kan porsjoneres med en spiseskje. La plettene avkjøles før du legger på toppingen.
    Stek pletter i smør på middels varme. Hver plett kan porsjoneres med en spiseskje.
La plettene avkjøles før du legger på toppingen.
  4. Legg rømme nederst på hver plett, deretter rakfisk- og vårløkrøre. Pynt med finhakket rødbete og kjørvel.
    Legg rømme nederst på hver plett, deretter rakfisk- og vårløkrøre. Pynt med finhakket rødbete og kjørvel.