Sashimi av kveite

Sashimi av kveite

Ingredienser

Fisk

400 gr kveitefilet uten skinn og bein

Kråkebollesaus

2 ts mirin
100 gr kråkebollerogn
soyasaus
koriander frisk
pepper

Saus av røykt laks

50 gr røkelaks
0,5 stk chili rød
2 ts løk
salt
pepper
olivenolje

Melonsaus

200 gr melon
30 gr ingefær frisk
1 stk lime
olivenolje med chili
salt
sukker

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Avansert

Sashimi hører gjerne til når du serverer sushi. Med denne oppskriften kan du gi sushifesten litt variasjon, med ulike sauser av kråkebollerogn, røykt laks og melon.

  1. Skjær kveitefileten i 2-3 millimeter tynne skiver. Skråskjær fileten, alltid mot trevlene i fiskekjøttet.
    Skjær kveitefileten i 2-3 millimeter tynne skiver. Skråskjær fileten, alltid mot trevlene i fiskekjøttet.
  2. Bland ingrediensene til kråkebollesausen godt. Smak til med finhakket koriander og hvit pepper. Avkjøl før servering.
    Bland ingrediensene til kråkebollesausen godt. Smak til med finhakket koriander og hvit pepper.
Avkjøl før servering.
  3. Finhakk røykt laks, løk og chili. Bland ingrediensene til sausen. Smak til med salt, pepper og olivenolje. Avkjøl før servering.
    Finhakk røykt laks, løk og chili. Bland ingrediensene til sausen. Smak til med salt, pepper og olivenolje. Avkjøl før servering.
  4. Skjær melon i små biter og riv frisk ingefær. Riv skallet av lime og klem ut saften. Mos sammen ingrediensene til melonsausen. Smak til med olivenolje med chili, salt og sukker. Avkjøl før servering. Server kveitesashimi med de tre sausene.
    Skjær melon i små biter og riv frisk ingefær. Riv skallet av lime og klem ut saften. Mos sammen ingrediensene til melonsausen.  Smak til med olivenolje med chili, salt og sukker. Avkjøl før servering. Server kveitesashimi med de tre sausene.

Oppskrift fra