Sashimi

Sashimi

Ingredienser

300 gr laksefilet
2 stk reddik
10 cm rettich kan sløyfes
2 ss lakserogn
0,5 ts wasabi
3 ss sitron
3 ss soyasaus
koriander
sesamfrø sorte

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Sashimi kan du servere som forrett, hovedrett eller en del av sushimenyen. Prøv denne oppskriften, og la soyasaus, sitron og koriander heve smaksopplevelsen av laksen.

  1. Skjær et jevnt stykke av laksefileten og skjær den i 2-3 mm tykke skiver. Skråskjær fileten, alltid mot trevlene i fiskekjøttet.
  2. Skjær reddik i tynne skiver og rettich i tynne strimler.
  3. Bland lakserogn med wasabi
  4. Press saften av sitron og bland med soyasaus.
  5. Server sashimien med reddik, rettich, lakserogn, sesamfrø og koriander på toppen, og drypp sausen rundt.

Oppskrift fra