Sitronbakt sei med selleripuré

Sitronbakt sei med selleripuré
Litt sunnere

Ingredienser

Sitronbakt sei med selleripuré

800 g seifilet
400 g sellerirot
2 stk sjalottløk
1 ts sitronpepper
1 stk sitron
300 g grønn salat
0,5 dl god olivenolje
1 dl fløte
smør
salt
pepper

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Denne oppskriften på ovnsbakt sei med selleripuré er en enkel familiemiddag som alle liker. Server gjerne med en frisk grønnkålsalat til.

  1. En enkel familiemiddag som alle liker!
    En enkel familiemiddag som alle liker!
  2. Skrell og del sellerirot og løk i biter.
    Skrell og del sellerirot og løk i biter.
  3. Kok møre i vann i ca.10 min.
    Kok møre i vann i ca.10 min.
  4. Hell av kokevannet, ha i 3 ss smør og fløte og mos til fin pure. Smak til med salt og pepper.
    Hell av kokevannet, ha i 3 ss smør og fløte og mos til fin pure. Smak til med salt og pepper.
  5. Rens og legg seifileten i en ildfast form. Ha over sitronsaft, krydre med salt og pepper, og ha i 1 ss smør i formen. Stek fisken i ovnen på 220C i ca. 8-10 min.
    Rens og legg seifileten i en ildfast form. Ha over sitronsaft, krydre med salt og pepper, og ha i 1 ss smør i formen. Stek fisken i ovnen på 220C i ca. 8-10 min.
  6. Vask og del salaten, vend inn olivenolje og krydre den med sitronpepper. Server fisken med sellerirotpurre og salat.
    Vask og del salaten, vend inn olivenolje og krydre den med sitronpepper. Server fisken med sellerirotpurre og salat.
  7. Godt og enkelt!