Skrei med gulrotpuré

Skrei med gulrotpuré
Litt sunnere

Ingredienser

800 g skreifilet
0,5 stk sitron
salt
pepper
olje

Gulrotpuré

8 stk gulrot
2 ss smør
2 ts frisk ingefær
sitronsaft
salt
pepper

Sjysaus

6 ss usaltet smør
2 ss soyasaus
2 stk hvitløksfedd
sitronsaft

Tilbehør

2 stk squash

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Hvis du vil fortelle din kjære noe med middagen du lager, skal du velge kjærlighetsfisken skrei. I denne oppskriften er også tilbehøret hjertelig!

  1. Sett stekeovnen på 180 grader.
  2. Skjær skrei i serveringsstykker, press sitronsaft over og krydre lett med salt og pepper.
  3. Ha litt olje i en ildfast form og legg i skreistykkene med skinnsiden opp.
  4. Stek i stekeovnen i ca. 10-15 minutter, avhengig av hvor tykke fiskestykkene er.
  5. Kok gulrot møre i saltet vann. Hell ut nesten alt kokevannet, så du har litt vann igjen på bunnen av kasserollen.
  6. Mos gulrot i kasserollen med smør og revet ingefær.
  7. Varm opp og smak til gulrotpuréen med sitronsaft, salt og pepper.
  8. Lag sjysaus. Smelt smør i en kasserolle til det nesten er nøttebrunt.
  9. Tilsett soyasaus, finhakket hvitløk og smak til med sitronsaft.
  10. Del squash på langs i tykke skiver og stans ut små hjerter.
  11. Damp dem i litt lettsaltet vann i ca. 2-3 minutter.
  12. Server skrei med gulrotpuré, sjysaus og dampede squashhjerter.

Oppskrift fra