Skrei med smak av middelhavet

Skrei med smak av middelhavet
Litt sunnere

Ingredienser

800 g skrei
2 stk sjalottløk , finsnittet
1 stk hvitløksfedd , snittet
1 dl olivenolje
2 stk plommetomater , hakket, uten skall og kjerner
1 ss frisk basilikum , hakket
2 stk vårløk , snittet
1 ss kapers
1 ss sorte oliven , hakket
1 stk sitron , saften av

Vanskelighetsgrad

Middels

Februar - april er tid for skrei. Oppskrift av Christer Berens.

  1. Sett ovnen på 170 grader.
  2. Stek skreien i 3 minutter på hver side, så settes den i ovnen i ca. 5 minutter.
  3. La løk, vårløk og hvitløk trekke i olivenolje på lav varme til det er mørt, ca. 5 minutter.
  4. Bland i tomat, basilikum,kapers, oliven og sitronsaft rett før servering. Den skal serveres lun.