Smørstekte hvite asparges med laks og sitrus

Smørstekte hvite asparges med laks og sitrus
Litt sunnere

Ingredienser

1 bunt hvit asparges
400 g lakseloin , rå, f.eks. Frøyas
1 stk appelsin
1 stk sitron
0,5 dl olivenolje
2 ts akasiehonning
salt
pepper
smør til steking
blandet grønn salat , eller ruccola
friske urter , som basilikum, kjørvel og gressløk

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Hvit asparges er en delikatesse og i sesong på våren.

  1. Skrell aspargesen fra der «blomsten» slutter og ned. La aspargesen ligge på fjøla mens du skreller for å unngå at den knekker. Skjær vekk de nederste 2–3 cm og kutt aspargesen i grove biter.
    Skrell aspargesen fra der «blomsten» slutter og ned. La aspargesen ligge på fjøla mens du skreller for å unngå at den knekker. Skjær vekk de nederste 2–3 cm og kutt aspargesen i grove biter.
  2. Skjær laksen i tynne skiver og fordel lakseskivene på tallerkener eller utover på et stort fat.
  3. Vask appelsinen godt i varmt vann. Skjær av det ytterste oransje skallet (uten å få med det hvite) og skjær skallet i tynne strimler. Press saften av appelsinen og sitronen og bland saften med appelsinskall, honning og olivenolje. Rør det godt sammen til honningen har løst seg opp og smak til med salt og pepper.
  4. Bruk en stor stekepanne og stek aspargesbitene møre i smør over middels varme. Krydre lett med salt og pepper.
  5. Bland salaten med friske urter og litt av dressingen. Drypp godt med dressing over laksen, legg på asparges og topp med salat. Server resten av dressingen ved siden av.