Sprøstekt makrell og nypotetsalat med dill, rødbete og kapers

Sprøstekt makrell og nypotetsalat med dill, rødbete og kapers

Ingredienser

6 stk makrellfileter
5 ss hvetemel
1 ts salt
0,5 ts pepper
800 g nypoteter
0,5 stk rødløk , finhakket
4 ss kapers
4 ss rødbete , finhakket
2 stk egg , hardkokte
1 potte frisk dill , liten
4 ss olivenolje
2 ss sitronsaft

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Sprøstekt makrell er en sommerfavoritt med sitt sprø skinn og saftige kjøtt. Fordi fisken er fet, kan den gjerne serveres med noe salt og syrlig i tilbehøret, som for eksempel en potetsalat med kapers og vinaigrette.

  1. Finn frem ingrediensene.
    Finn frem ingrediensene.
  2. Vend makrellfiletene i hvetemel som er iblandet salt og pepper. Stek eller grill fisken ca. 2 minutter på hver side til skinnet er sprøtt og gyldenbrunt.
    Vend makrellfiletene i hvetemel som er iblandet salt og pepper. Stek eller grill fisken ca. 2 minutter på hver side til skinnet er sprøtt og gyldenbrunt.
  3. Del de ferdigkokte potetene i to og bland dem sammen med finhakket rødløk, rødbete, kapers og dill. Bland sammen olivenolje og sitronsaft, smak til med salt og pepper. Hell dressingen over potetsalaten og bland forsiktig sammen. Topp det hele med finhakket, hardkokt egg.
    Del de ferdigkokte potetene i to og bland dem sammen med finhakket rødløk, rødbete, kapers og dill.
Bland sammen olivenolje og sitronsaft, smak til med salt og pepper. Hell dressingen over potetsalaten og bland forsiktig sammen.
Topp det hele med finhakket, hardkokt egg.
  4. Servér makrellen sammen med potetsalat, et dryss dill og en rømmeklatt.