Stekt laks med agurk- og løksalat

Stekt laks med agurk- og løksalat
Litt sunnere

Ingredienser

Stekt laks med agurk- og løksalat

750 g laksefilet , eller ørretfilet
1 stor agurk
1 liten rødløk
1 kvast frisk dill
2 ts sitronsaft
0,5 dl eplesidereddik
3 dl rømme
vann
sukker
salt
pepper

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Laks er favorittfisken til mange barn, og på grillen blir den alltid vellykket. For å variere litt, er det også godt med tynne skiver fennikel i agurksalaten.

  1. Finn frem ingrediensene.
    Finn frem ingrediensene.
  2. Høvle agurken og skjær løken i tynne skiver i en bolle.
    Høvle agurken og skjær løken i tynne skiver i en bolle.
  3. Bland dressingen og hell over.
    Bland dressingen og hell over.
  4. Del laksen i fire skiver og grill eller stek fisken gyllen på begge sider, ca. 4 min.
    Del laksen i fire skiver og grill eller stek fisken gyllen på begge sider, ca. 4 min.
  5. Hakk dill og bland med rømme og sitronsaft. Server laksen med agurksalat og sitronrømme.
    Hakk dill og bland med rømme og sitronsaft. Server laksen med agurksalat og sitronrømme.
  6. Godt og enkelt!