Sursild

Sursild

Ingredienser

3 dl vann
3,5 dl sukker
2 dl eplecider eddik
1 ss sort, hel pepper
0,5 ss allehånde hel
1 ts hel nellik
1 ss sennepsfrø
2 stk laurbærblader
4 stk spekesildfilet
1 stk rødløk
2 stk små flerfargede gulrøtter
liten bit fersk ingefær ca. 2 cm

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Sursild er en av de klassiske sildevariantene, og har lange tradisjoner i det norske kostholdet. Før tradisjonene videre med denne oppskriften på hjemmelaget sursild.

  1. Kok opp vann og sukker. Ha i eplecidereddiken, pepper, allehånde, nellik, sennepsfrø og laurbærblad. Legg sild, rødløk, gulrøtter og ingefær lagvis i et glass eller krukke.
  2. Hell over laken og legg på lokk. Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.
  3. Skjær filetene i tynne skiver på skrå. Er de veldig salte, legg i kaldt vann en halvtimes tid. Rens og skjær rødløk, flerfargede gulrøtter og ingefær i tynne skiver. På gulrøttene kan man også ta i bruk barnas utstikkere i hjerte- og stjerneform!