Tataki av tunfisk og laks med crispy fenikkelsalat

Tataki av tunfisk og laks med crispy fenikkelsalat
Litt sunnere

Ingredienser

Hoi sin/ponzusaus

0,5 dl hoi sin saus
0,5 dl soyasaus
1 stk lime , saften
1 ss sukker
1,5 ss riseddik , ca
1 bit frisk ingefær , ca 2 ss revet
0,8 stk chili , uten frø, finhakket
1 stk hvitløksfedd
2 ss frisk koriander , hakket

Fenikkelsalat

0,5 stk fenikkel
0,3 stk agurk
100 g nudler , kokte
3 ss goma wakame (asiatisk sjøalgesalat)
frisk bladpersille
2 stk vårløk , finsnittet
4 dråper sesamolje , ca
3 ss olivenolje
1 stk lime , ca
hvit pepper

Mangopurè

1 stk mango , moden

Tataki

300 g tunfisk filet
300 g lakseloin
8 ss sesamfrø
4 ss frisk koriander

Vanskelighetsgrad

Middels

Tataki er fisk som er stekt eller grillet raskt på høy varme, slik at utsiden får en god stekeskorpe, mens innsiden forblir saftig og rå. Oppskriften er laget av MENY-Laugets leder Espen Lie.

  1. Finhakk hvitløk, koriander og chili. Ha dette i en bolle med revet ingefær. Bland soyasaus, limesaft, riseddik og sukker godt til alt sukkeret er oppløst. Ha dette i bollen, tilsett Hoi sin saus og bland alt godt sammen. Juster evt sødmen og syren noe med sukker og eddik. La sausen stå minst 30 minutter før bruk.
  2. Vask fenikkel og skjær den i tynne skiver med en aspargesskreller eller på mandolin. Del agurken i skiver og vend alle ingredienser sammen. Smak til med litt limesaft og nykvernet hvit pepper.
  3. Kjør mangoen til purè i en kjøkkenmaskin.
  4. Fisken grilles raskt på glovarm grill, akkurat så den får farge på hver side. Legges til siden og pensles med Hoi sin / ponzu saus. Vendes deretter i sesamfrø, og finsnittet koriander. Deles i pene porsjonstykker.