Ovnsbakt laks med byggryn- og mangosalat

Ovnsbakt laks med byggryn- og mangosalat
Litt sunnere

Ingredienser

Teriyakibakt laks med eksotisk byggrynsalat

600 g laksefilet
200 g byggryn
4 ss teriyakisaus
2 stk rødløk
2 stk chili
2 neve frisk koriander
1 stk mango
1 stk avocado
1 stk lime
4 cm ingefær
salt
pepper

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Deilig laks med frisk mango og byggryn er en god kilde til kostfiber og protein. Enkel oppskrift på teriyakibakt laks med eksotisk byggrynsalat.

  1. En god kilde til kostfiber og protein.
    En god kilde til kostfiber og protein.
  2. Kok byggryn etter anvisning på pakken, la renne av. Skjær laksen i biter, legg den i en ildfast form, pensle med teriyakisaus.
    Kok byggryn etter anvisning på pakken, la renne av. Skjær laksen i biter, legg den i en ildfast form, pensle med teriyakisaus.
  3. Finhakk løk, chili, ingefær og koriander, fordel halvparten over fisken og stek i ovnen på 180 °C, i ca. 10-12 min.
    Finhakk løk, chili, ingefær og koriander, fordel halvparten over fisken og stek i ovnen på 180 °C, i ca. 10-12 min.
  4. Skjær mango og avocado i små terninger, tilsett limesaft og resten av løken, chili, ingefær og koriander. Bland godt, smak til med salt og pepper og server til fisken.
    Skjær mango og avocado i små terninger, tilsett limesaft og resten av løken, chili, ingefær og koriander. Bland godt, smak til med salt og pepper og server til fisken.
  5. Godt og enkelt! Næringsinnhold pr 100g: energi kcal 172, protein 11g, karbohydrat 13g, fett 8g, derav mettet fett 1,4g, salt 0,4g. Utviklet i samarbeid med matforskningsinstituttet Nofima.
    Godt og enkelt! Næringsinnhold pr 100g: energi kcal 172, protein 11g, karbohydrat 13g, fett 8g, derav mettet fett 1,4g, salt 0,4g. Utviklet i samarbeid med matforskningsinstituttet Nofima.