Tomatsild

Tomatsild

Ingredienser

4 stk kryddersildfilet
1 stk gul løk
2 stk stilker frisk dill

Tomatsaus

1 stk boks knuste tomater
1 ss nøytral olje
100 g tomatpuré
2,5 dl sukker
1,3 dl hvitvinseddik
grovmalt, sort pepper

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Denne tomatsilden er en garantert suksess på julens koldtbord.

  1. Skjær sildefiletene i biter og løk i tynne skiver. Ha oljen i en kasserolle og la den bli varm
  2. Rør inn tomatpuré og stek den lett for å få bort råsmaken. Ha i de hakkede tomatene, eddik, sukker og kok inn 1/3. Juster evt. med mer eddik eller sukker. Smak til med grovmalt pepper evt. litt malt chili hvis du liker litt sting i smaken!
  3. Legg sild, løk og dill lagvis i et glass eller en krukke. Hell over resten av tomatsausen og legg på lokk. Silden bør trekke et døgn i kjøleskap før den spises.