Torsk saltimbocca

Torsk saltimbocca

Ingredienser

800 g torskefilet
1 ts grovt salt
olivenolje, ekstra virgin
1 stk fedd hvitløk
frisk estragon eller oregano
8 stk blader salvie
4 stk store skiver parmaskinke
1 Pepper
12 stk små delikatessetomater
2 ss kapers
100 g babyspinat
2 ss pinjekjerner
12 stk oliven
saft av sitron

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Deilig oppskrift på torsk saltimbocca servert med potetmos, spinat, tomater og kapers.

  1. Skjær torskefileten i 4 porsjonsbiter, og legg dem i et fat. Dryss med litt grovt salt og la den ligge og trekke i 15-20 minutter.
  2. Skyll og tørk godt av fisken. Legg skinkeskivene utover en fjel. Legg et blad salvie på hver side av fisken, og pakk så fisken inn i skinken. Varm olivenolje i en stekepanne/grillpanne, tilsett 1-2 fedd hvitløk og en kvist frisk estragon eller oregano.
  3. Legg i fiskestykkene og stek 2-3 minutter på hver side, øs over stekefett mens fisken steker. Trekk pannen til side og la fisken ettersteke i ca. fem minutter. Kvern over litt pepper. Varm opp 1 dl olivenolje til middels varme i en liten stekepanne.
  4. Legg i tomater delt i to. Tilsett finhakket hvitløk, 1 ss finhakkede kapers, 1 ss hele kapers og la surre i 2-3 minutter på middels varme. Tilsett spinat og la surre til spinaten faller sammen.
    Legg i tomater delt i to. Tilsett finhakket hvitløk, 1 ss
finhakkede kapers, 1 ss hele kapers og la surre i 2-3 minutter
på middels varme. Tilsett spinat og la surre til spinaten faller
sammen.
  5. Pinjekjerner og oliven tilsettes rett før servering. Klem over litt sitronsaft. Server med mandelpotetmos. Enjoy!