Tradisjonell rakfisk

Tradisjonell rakfisk

Ingredienser

800 gr rakfiskfilet
12 stk mandelpoteter eller mandelpoteter
4 stk hardkokte egg
lefser
flatbrød
ekte smør
seterrømme
rødløk
purre eller vårløk
1 rødbeter

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Lett

For de av oss som elsker rakfisk er det lite som slår en tallerken med alt det kjente og kjære tilbehøret til fisken. Så hva er det vi drømmer om til rakfisken hver jul? Ringerikspoteter, hardkokte egg, løk av ulike slag som for eksempel rødløk, purreløk eller vårløk, syltede rødbeter, rømme, lefser, flatbrød og godt smør. Da er rakfisklykken komplett!

  1. Kok eggene harde og potetene møre. Skjær rakfisken i skiver. Skjær løk og purre i ringer.
  2. Sett alt frem på bordet og la gjestene plukke selv.