Trøffelmarinert skrei med tomatsalat og urteolje

Trøffelmarinert skrei med tomatsalat og urteolje
Litt sunnere

Ingredienser

1 kg skrei , ryggfilet, ev torsk
4 ts trøffelolje
2 ts salt

Tomatsalat

250 g plommetomat
2 ss olivenolje
1 ss balsamicoeddik
2 ts frisk basilikum
salt

Urteolje

1 ss frisk basilikum
1 ss frisk persille
2 ss olivenolje
salt

Tilbehør

salat , småbladet
poteter

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Trøffelmarinert skrei servert med tomatsalat og urteolje er mange spennende smaker i en rett. En moderne vri på den tradisjonelle fisken.

  1. Sett stekeovnen på 160 grader.
  2. Skjær skreifileten i jevnstore stykker og drypp over trøffelolje. La fisken ligge 10-15 minutter.
  3. Legg fiskestykkene på bakepapir på et stekebrett og bak dem midt i stekeovnen til de er så vidt gjennomkokte, ca. 12 minutter.
  4. Skyll og del tomatene i to.
  5. Pisk sammen olje og balsamicoeddik, rør inn basilikum og smak til med litt salt.
  6. Hell dressingen over tomatene, og vend sammen.
  7. Pisk sammen hakket basilikum, persille og olje, gjerne med foodprocessor eller stavmikser.
  8. Smak til med litt salt.
  9. Urteoljen er holdbar i kjøleskapet i minst 1 uke.
  10. Server skreien med tomatsalat, urteolje, salat og kokte poteter.

Oppskrift fra