Urte- og kaperslaks

Urte- og kaperslaks

Ingredienser

Urte- og kaperslaks

600 gr laksefilet
2 ss solsikkeolje
400 gr aspargesbønner
2 fedd hvitløk
1,5 dl fløte
150 gr parmesan
50 gr kapers
1/3 bunt gressløk
0,5 potte kjørvel
0,5 dl olivenolje
0,5 stk sitron

Vanskelighetsgrad

Middels

Urte- og kaperslaks med aspargesbønner og parmesansaus.

  1. Sett pannen på platen på middels høy varme. Kutt laksefileten i store terninger og krydre med salt og pepper. Ha olje i pannen og stek lakseterningene litt på én side. Tilsett aspargesbønner delt i to og finhakket hvitløk.
  2. Fres videre til lakseterningene er blitt gylne på den ene siden. Snu terningene og tilsett fløte.
  3. La putre videre til fløten er tyknet noe og laksen flaker seg litt når du trykker på den – da er den ferdig.
  4. Rør revet parmesan inn i fløten og smak til med salt, pepper og eventuelt litt sitron.
  5. Bland sammen kuttede kapers, gressløk, kjørvel, olivenolje og sitron og dryss over fisketerningene.
  6. Server med kokte eller ovnsbakte poteter eller en frisk salat.

Oppskrift fra