Skate Fisk

Skate

Meny har et stort utvalg av fisk og sjømat. Skate er et av mange alternativer for et godt fiskemåltid.

Bilde: Eiliv Leren

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Litt om Skate

Beskrivelse

Skate tilhører Rajidae familien, føder levende unger og noen arter er blant de største fiskene vi finner i havet.
Den lever på dypt vann langs hele norskekysten og kjennetegnes av den flate kroppen og de store brystfinnene, eller vingene.

Næringsinnhold

100 g skate gir 14 g protein, 0,2 g fett og 58 kcal.

Anvendelse/bruksområde

Den spiselige delen er vingene, de blir skåret av og lagt ut for salg. Skinnet blir også ofte fjernet.

Fangst

I Norge fiskes det skate bare i liten utstrekning.

Innkjøp(mengde)

Mengden fisk og sjømat til en middagsrett avhenger både av hva slags fisk du kjøper, og hvilken type rett du skal lage. Spør i fiskedisken, så hjelper vi deg med å finne ut hvor mye du trenger i hvert tilfelle. Men for enkelhets skyld kan du bruke denne listen som en tommelfingerregel:
Hel fisk: ca. 400–500 g per person
Fiskestykker med bein: ca. 300–400 g
Filet: ca. 200–250 g

Oppbevaring

Optimalt 0 til minus 1 grader.

Tilberedning

Skate er en av de fisken som tjener på å ligge et par tre dager i kjøleskap. Den har ganske sterk lukt og denne forsvinner etter noen dager i kjøleskap. Noen anbefaler koking i vann tilsatt syre enten som eddik eller sitron for å bryte ned lukten.Stek skatevingene raskt på sterk varme med pepper, salt og litt sitron.

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.