Filetering av laks

Filetering av laks
Du kan filetere fisk på flere måter, og her er en måte å filetere laks på. Du kan også filetere ørret og ishavsrøye på samme måte siden de har samme beinstruktur.
  1. Skrap skjellene av fisken, skyll den godt og tørk den. Finn fram en skjærefjøl som ligger støtt og en skarp kniv.

  2. Skjær ned bak ørebeinet på skrå mot hodet.

  3. Snu kniven og skjær ned mot ryggbeinet, la kniven følge ryggbeinet bakover mot sporen.

  4. Snu fisken og gjør det samme på andre siden.

  5. Skjær bort bukbeinene ved å legge kniven flatt under beinene. Skjær deretter bort finnefestene.

  6. Napp ut pinnebeinene med en laksetang eller pinsett. De sitter i tykkfileten.

  7. Bruk en skarp kniv med et ikke for stivt blad. Start ved sporen og skjær på skrå ned mot skinnet. Ta godt tak i den delen av skinnet du nå har løsnet fra fiskekjøttet. Før kniven framover mellom fiskekjøttet og skinnet samtidig som du drar skinnet mot deg.