Slik lager du maki

Slik lager du maki
Maki sushi er sjømat, grønnsaker og ris rullet inn i noritang. Vi viser deg hvordan! Utgangspunktet er oppskriften på maki sushi – og din fantasi.

Hva skal man fylle med?

Det viktigste når du du lager sushi er selvfølgelig sjømaten. Typiske fiskeslag til sushi er fet fisk som laks, ørret, kveite og makrell. Andre godsaker er uer, reker, kamskjell, kongekrabbe, lakserogn og torsk.

I tillegg til fisken, er risen og riseddiken blant de viktigste ingrediensene på handlelisten når du forbereder sushiverksted. Slik lager du sushiris

De klassiske grønnsakene til maki er agurk, avocado, mango og vårløk. 

Kilde: www.godfisk.no

  1. Legg strimler med laks og gjerne frisk agurk eller mango på risen. Både type fisk, frukt og grønnsak kan varieres. Tenk farger når du velger.

  2. Begynn å rulle sammen på samme måte som du gjør med en rullekake. Rull sammen til en fast rull. Ha noen fuktige knuste riskorn langs kanten som lim. Klem rullen godt i bambusmatten så den blir jevn og fin. La makirullen ligge i kjøleskapet til alle er ferdige og klar til servering.

  3. Del hver rull i to, og del så videre i to og i to. Av en rull får du 8 makibiter.

  4. Server maki sushi med syltet ingefær, wasabi og soyasaus.