Slik lager du sushiris

Slik lager du sushiris

Oppskrift på sushiris (4 porsjoner):

8 dl sushiris
½ dl riseddik
1½ ss sukker
1 ts salt

Bruk sushiris og ikke vanlig ris.

  • Kok risen etter anvisning på pakken, eller følg trinnene under.
  • Skyll ris i kaldt vann til vannet blir klart.
  • La risen ligge 20 minutter i kaldt vann. Hell bort vannet.
  • Ha like mye vann som ris i en kasserolle med lokk, kok opp og la det koke godt i 3-4 minutter.
  • Trekk kasserollen til side og skru platen ned til laveste trinn. 
  • La risen trekke på svak varme til alt vannet er borte, ca. 15 minutter.
  • Legg risen på et fat med høye kanter og la den avkjøle.

Marinade

  • Rør sammen riseddik, sukker og salt til alt er oppløst. 
  • Hell litt og litt av marinaden over risen og vend forsiktig inn for hver gang. Risen skal være klebrig og ikke bløt. 
  • Dekk risen med et fuktig kjøkkenhåndkle slik at den beholder fuktigheten.

Tips: Sushimarinade kan du også kjøpes ferdig, og kalles "Sushi seasoning".

Kilde: www.godfisk.no