Hvorfor er skalldyr best om vinteren?

Det er ikke alle som er klar over at vinteren er sesong for skalldyr. For eksempel er blåskjell og reker på sitt aller beste nå. Det iskalde vannet gjør at algene forsvinner og bedrer levevilkårene i sjøen.

I tillegg til at Norge har sjømat i verdensklasse, er det andre gode grunner til å spise mye fisk og skalldyr også gjennom vinteren. Disse råvarene har et svært høyt innhold av protein, og er også en god kilde til jod, vitamin D, selen og omega-3.

Om vinteren legger blåskjell og reker opp et energilager til vårens gyting, og vokser seg derfor kjøttfulle og gode på smak. Dette gjelder også mange saltvanns- og ferskvannsfisk, samt kamskjell og sjøkreps. Krabber er på sitt beste på høsten i september og oktober, mens hummer har en lang sesong helt fra oktober til mars.

Hos Meny finner du Norges største utvalg av fersk fisk og skalldyr. Prøv en deilig rekemiddag i vintermørket, servert med godt brød, majones, dill og sitron. Eller hva med et skalldyrfat?

Kilder: Norsk Sjømatsenter, Ut.no, Store norske leksikon, Diabetes.no