Hummer Skalldyr

Hummer

Norsk hummer er i suveren verdensklasse når det gjelder smak og kvalitet, og hver klo og hvert bein kan brukes. Nyt det saftige velsmakende kjøttet naturelt med majones, pynt en salat med klørne og kok hummersuppe med utsøkt kraft fra skallet dagen etter.

Bilde: Yvonne Holth

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Tips

Ikke Hummer-sesong? Du kan få kjøpt importert hummer hos MENY

Litt om Hummer

Beskrivelse

Hummeren, eller “havets kardinal” som noen liker å kalle den, er et av våre største krepsdyr og regnes som en delikatesse. Den vokser sent, 2-3 cm per år, og hunnen blir først kjønnsmoden når den er ca. 23 cm lang.  Den trives kun på grunt vann ned mot 40 m dyp, og vil ha fjell- og steinbunn hvor den kan finne gode gjemmesteder. Gytingen foregår om sommeren, og hunnen bærer rogn vinteren over til klekkingen i juni-juli ett år senere. Norsk hummer er i en suveren verdensklasse når det gjelder både smak og kvalitet. 

Næringsinnhold

Hummer har mye vitamin B12 og E, og sink. Sink er et viktig sporstoff som er nødvendig for mange sentrale stoffskiftefunksjoner i kroppen. 100 g hummer gir 15,2 g protein, 0,6 g fett og 66 kcal.

Anvendelse/bruksområde

Omsettes levende, kokt, dypfryst eller hermetisk. Kokt hummer brukes aller mest naturell, men den kan gjerne tilberedes som egen rett, kald eller varm. Naturell smaker den godt enten sammen med en godt krydret dressing eller med tradisjonell majones. 

Fangst

Det har skjedd en dramatisk nedgang i hummerbestanden i våre farvann de siste 50 år, og det er derfor innført fredningsbestemmelser og minstemål. Eneste lovlige fangstredskap er hummerteine. Det pågår forsøk med å utvikle hummeroppdrett. Sesongen for norsk hummer er fra oktober til desember. Utover dette får man kjøpt importert hummer.

Innkjøp(mengde)

Beregen én hel hummer per person. 

Oppbevaring

Optimalt 0 til minus 1 grader.

Tilberedning

Naturell er den smakfull med en godt krydret dressing i stedet for den tradisjonelle majonesen. Ellers passer den ypperlig på grillen, gjerne med et kryddersmør på kjøttflaten, eller som ingrediens i skalldyrsalater, supper og gryter. Hele hummerene kan brukes, både skall og kjøtt. Skallet gir en fantastisk god kraft hvis det kokes, til både supper og sauser.

Andre råvarer av Skalldyr

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.