Asiatisk blåskjell

Asiatisk blåskjell

Ingredienser

2 kg blåskjell
2 stk sjalottløk
3 stk hvitløk
1 stk chili rød, 1-2stk
1 stk fersk ingefær
1 stk sitrongress
1 stk fennikel
2 stk lime
2 ss smør
2 dl kokosmelk
1,5 dl matfløte
1 stk sitron
frisk koriander

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Blåskjell med asiatisk vri.

  1. Vask blåskjellene og se over at alle skjellene er lukket. Finhakk alle gønnsakene, del limen i terninger og surr det med smør i en dyp kjele.
  2. Ha blåskjellene i kjelen og hell over kokosmelk og fløte. Kok alt sammen i 2 minutter eller til blåskjellene åpner seg. Ta blåskjellene ut av kjelen og dander lik menge på hver tallerken.
  3. Reduser kraften så den tykner noe, og sil av grønnsakene. Bruk en stavmikser eller visp for å gjøre kraften litt luftigere. Hell kraften over blåskjellene og skvis til slutt over litt sitron og dryss over litt frisk koriander.
    Reduser kraften så den tykner noe, og sil av
grønnsakene. Bruk en stavmikser eller visp for å
gjøre kraften litt luftigere. Hell kraften over blåskjellene
og skvis til slutt over litt sitron og dryss
over litt frisk koriander.
  4. Stek gjerne noen skiver loff og gni dem inn med fersk hvitløk. Det er helt fantastisk å servere til.