Blåskjell med hvitvin

Blåskjell med hvitvin

Ingredienser

2 kg blåskjell
0,5 stk løk
5 cm purre
0,5 stk selleri
1 ss smør
2 dl hvitvin
3 stk hvitløksfedd

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Blåskjell med hvitvin og hvitløk passer perfekt når du skal invitere gjester, enten som hovedrett eller som forrett. Enkelt og raskt!

  1. Skyll og rens skjellene. Kast eventuelt knuste skjell.
  2. Finhakk løk, purre, selleri og hvitløk. Surr alt i kjelen med smør til løken blir myk (ikke brun).
  3. Hell hvitvin i kjelen og tilsett blåskjellene. Legg på lokk og damp i 3-4 minutter.
  4. Rist på kjelen så skjellene får omrokkert seg litt. Damp videre i 3-4 minutter til. Pass på at skjellene ikke blir dampet for lenge, da blir de "melete".
  5. Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping.
  6. Server gjerne med ferskt brød til.

Oppskrift fra

Tips

Damp alle blåskjellene med unntak av dem som er knust. Alle skjell som åpner seg etter damping er friske og klare til å spises!

Relaterte oppskrifter