Dampede blåskjell

Dampede blåskjell

Ingredienser

1 stk løk, finhakket
2 ss rapsolje
1 stk hvitløksfedd
2 nett blåskjell
1 pose MENYs blåskjellbase med øl
1 stk lime
0,5 ts frisk, revet koriander , pluss ekstra til pynt
2 stk vårløk

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Oppskrift på dampede blåskjell i en fyldig og rund saus med smak av øl, kokos, lime og ingefær. En eksotisk saus som tar blåskjellene med på ferie. Du trenger bare blåskjell fra fiskedisken og Jacobs Utvalgte blåskjellbase “Thai med øl”.

  1. Fres løk og hvitløk i rapsolje i ca 2-3 minutter i en kjele. Kast knuste blåskjell, og ha resten i kjelen. La frese under lokk i 1 minutt. Ha på blåskjellbasen og kok videre under lokk til skjellene åpner seg.
  2. Smak til med saften og skallet av limen, revet vårløk og ha over vårløk og frisk koriander. Kast de blåskjellene som ikke har åpnet seg.
  3. Server gjerne blåskjellene med godt brød.