Grillet sjøkreps

Grillet sjøkreps

Ingredienser

Grillet sjøkreps

4 stk sjøkreps
150 gr smør
0,5 dl finhakket estragon
4 fedd hvitløk
1 stk sitron
1 stk lime
salt, etter smak
pepper, etter smak

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Skalldyr er et perfekt eksempel på delikatesser som gjør seg godt på grillen, og er absolutt noe flere burde prøve. Denne oppskriften på grillede sjøkreps med hjemmelaget kryddersmør er fantastisk god!

  1. Del sjøkrepsene på langs og fjern tarmstrengen. La smøret bli mykt i romtemperatur. Finhakk estragon, riv hvitløk, og bland med smøret. Smør smøret på krepsekjøttet, og dryss over salt og pepper.
  2. Legg sjøkrepsene på grillen med skallet ned. Skjær sitron og lime i båter, og stek lett på grillen. Legg på lokk og grill til krepsekjøttet er hvitt, ca. 3 minutter.
  3. Server grillet sjøkreps med grillet sitron og lime, og brød ved siden av.