Hummer med asparges og creme fraiche

Hummer med asparges og creme fraiche

Ingredienser

Hummer med asparges og creme fraiche

1 fedd hvitløk
0,5 stk løk
2 ss olje
6 stk asparges
1 ss gressløk
4 ss Creme fraiche lett
4 ss majones
1 stk lime
chilisaus, etter ønske
salt
kvernet pepper
2 stk hummer

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Skalldyr er et perfekt eksempel på delikatesser som gjør seg godt på grillen, og er absolutt noe flere burde prøve. Oppskrift på hummer med asparges og creme fraiche.

  1. Du bør beregne én hummer per person. Start med å tine hummerkjøttet før du så deler det opp i biter.
  2. Finhakk hvitløksfeddet og en halv løk, og legg dette i en aluminiumsbakk, eventuelt en varm wokpanne på grillen med matoljen. Når løken har blitt blank kan du tilsette hummerkjøttet sammen med finhakket gressløk, rør om og ta det av grillen til det er avkjølt. Grill aspargesene i 2-3 minutter.
  3. Nå kan du blande hummerblandingen sammen med creme fraiche og majones, og krydre med litt salt og pepper etter smak. Tilsett også saften av en lime for litt syrlighet, og litt chillisaus om ønskelig.
  4. Server gjerne med litt ferskt brød.
    Server gjerne med litt ferskt brød.

Tips

Slapp helt av, du trenger ikke være stjernekokk for å få dette til.

Relaterte oppskrifter