Kamskjell med chili, hvitløk og asparges

Kamskjell med chili, hvitløk og asparges
Litt sunnere

Ingredienser

12 stk Kamskjell
12 Asparges
1 ts Sukker
1 ts Salt

Marinade

1 stk Chili
2 fedd Hvitløk
1 dl Solsikkeolje
0,5 dl Vann

Saus

2 dl Matfløte
2 ss Smør
1 ts Salt og pepper

Tidsforbruk

Over 60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

I denne oppskriften får stekte kamskjell en sprek smak av chili og hvitløk. Sesongens milde asparges er perfekt tilbehør. Dette smaker godt - og ser lekkert ut.

  1. Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene. Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir.
  2. Kok opp vann med litt sukker og salt.
  3. Legg i asparges og la dem koke i ca. 1-2 minutter.
  4. Da skal du begynne på marinaden. Begynn med å finhakk chili og hvitløk, og rør sammen med solsikkeolje og vann.
  5. La kamskjellene ligge i marinaden minst 1 time.
  6. Ta kamskjellene opp av marinaden og la dem renne av seg på tørkepapir. Ta vare på marinaden til du skal lage saus.
  7. Stek kamskjellene raskt i stekepanne eller på grill, ca. 30 sekunder på hver side.

Oppskrift fra