Kamskjell med timian, blåskjell med øl og sjøkreps med cayennesmør

Kamskjell med timian, blåskjell med øl og sjøkreps med cayennesmør

Ingredienser

Sjøkreps

sjøkreps
smør
cayennepepper
salt
sitron
gressløk

Mangosalat

0,5 stk mango
0,5 stk granateple
0,3 stk løk
1 håndfull frisk koriander
0,3 stk rød chili

Kamskjell

kamskjell
salt
pepper
timian

Blåskjell

blåskjell
røykflis
øl
3 stk tomater
0,5 stk Løk
1 stk chili
2 stk hvitløksfedd
salt
pepper
1 håndfull Timian

Vanskelighetsgrad

Middels

Oppskrift laget på Norges Grillmester 2015 av Sylvia og Luis. Oppskriften vant oppgave 1, dag 2.

  1. Sjøkreps: Smelt smør med cayennepepper og sitron. Smak til med salt. Pensle sjøkreps med smørblanding. Legg på grillen. Når de er ferdige, pensle igjen med smørblanding og dryss gressløk over.
  2. Skjær mango i små terninger. Finhakk rødløk og koriander. Miks med granateple. Smak til med salt og lime.
  3. Blåskjell: Legg blåskjell i panne og røyk med spon. Lag saus med tomat. Legg løk, hvitløk og chili på grillen. Tomaten skal koke i litt vann. Alt kjøres sammen i mikseren. Hell øl på blåskjell og saus. Smak til med salt og pepper.