Klassisk hummersuppe

Klassisk hummersuppe

Ingredienser

Klassisk hummersuppe

2 stk hummer, kokt
1 stk løk
1 fedd hvitløk
1 stk fennikel
2 stk gulrot
2 stilker timian, frisk
7 stk hel pepper
2 ss tomatpuré
2 dl hvitvin
7 dl fiskekraft
3 dl kremfløte
0,5 ts salt
0,5 ts kajennepepper

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Hummerskallet er proppfullt av smak! Kok kraft og lag en deilig suppe.

  1. Ta ut kjøttet av hummeren ved å trekke kroppen og klørne fra hodet. Knekk skall og klør med en nøtteknekker. Fjern den sorte tarmstrengen i kroppen. Legg kjøttet til side.
  2. Legg de knuste skallene i en gryte. Tilsett løk, gulrøtter, fenikkel, hvitløk, timian, pepper, kajenne og tomatpuré. Fres i 1 minutt under omrøring.
  3. Tilsett vin og buljong. Legg på lokk og kok på svak varme i 20 min.
  4. Sil hummerkraften og tilsett fløte. Kok suppen til den er passe tykk. Jevn eventuelt med litt Maizena rørt ut i vann.
  5. Smak til med krydder, fordel hummerkjøttet i skåler og hell suppen over.