Kokt kongekrabbe med dressing

Kokt kongekrabbe med dressing

Ingredienser

1 kg kongekrabbe
småsalat f. eks. Mizuna, rubarb, ruccula, baby leaf spinat og frissé
krutonger

Dressing

0,5 ts ramsløkpure
2 ss seterrømme
2 ss majones

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Kjempegod og enkel rett som passer godt som forrett.

  1. Kok kongekrabben i godt saltet vann (ca. 5-10 minutter, avhengig av tykkelsen på bena). Pass på at kjelen er stor nok så både ben og skulder blir kokt), eller kjøp ferdig kokt hos oss. Avkjøl.
  2. Del bena mellom leddene, og på langs. Ta bort brusken. Pass på å rense ut kjøttet i «skulderen», det er spesielt saftig og smakfullt. Bland sammen småsalat eller kjøp ferdig blandet. Bland dressingen.
  3. Kjøp ferdige krutonger, eller lag dem selv. Vend salaten lett i dressingen og legg på tallerken. Legg kongekrabbebena over, pynt med dressingen på tallerken og dryss over krutongene.