Krabbekaker med smak av Thailand

Krabbekaker med smak av Thailand
Litt sunnere

Ingredienser

Krabbekaker med smak av Thailand

4 stk fylte krabbeskjell
2 ts grønn currypaste
2 stk vårløk
1 ss maizena, eller potetmel
2 ss frisk koriander
salt
pepper
olje
1 ss grønn chili, finhakket, kan sløyfes
sweet chilisaus

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Disse krabbekakene har masse god og balansert smak fra den grønne currypasten. Limeblader, koriander, galangal, sitrongress og hvitløk er alle sammen tilstede og gir umiddelbar reisefeber.

  1. Ha kjøttet (både det mørke og lyse) fra krabbeskjellene i en bolle. Bland godt sammen med grønn currypaste, maizena, vårløk og frisk koriander. Smak til med salt og pepper.
  2. Fukt hendene med kaldt vann og form flate kaker av krabberøren med en skje.
  3. Stek de ferdigformede kakene 2-3 minutter på hver side i en smaksnøytral olje, på middels varme.
  4. Servér som snack eller forrett med et dryss frisk koriander, limebåter til å skvise over og en sweet chili saus.

Tips

Server gjerne med en sunn grønnkålsalat til.

Relaterte oppskrifter