Kremet fiskesuppe med blåskjell, torsk og kamskjell

Kremet fiskesuppe med blåskjell, torsk og kamskjell

Ingredienser

2 stk hvitløksfedd
1 stk chili
sitrongress
2 ts revet ingefær
1 stk liten fennikel
smør
1,5 dl hvitvin + vin til damping av blåskjell
3 dl fiskekraft
3 dl skalldyrkraft
3 dl kremfløte
salt
pepper
0,5 kg blåskjell
1 stk sjalottløk
400 g isgaltfilet
1 stk kamskjell
finhakket gressløk til pynt

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

En god og rik fiskesuppe med mye av havets skatter. Dette er en oppskrift på hjemmelaget fiskesuppe som bør deles!

  1. Fres grønnsakene i smør, ha på hvitvin og la det putre sammen. Ha i kraften og reduser suppen litt. Tilsett fløte, salt og pepper og kok opp.
  2. Kok blåskjellene med løk og hvitvin og dander lik mengde i hver suppeskål.
  3. Ha fisken i suppen og la den trekke ferdig. Ha salt og pepper på kamskjellene og stek dem kjapt på hver side i smør. De skal kun ha en lett stekeskorpe.
    Ha fisken i suppen og la den
trekke ferdig. Ha salt og pepper
på kamskjellene og stek dem
kjapt på hver side i smør. De
skal kun ha en lett stekeskorpe.
  4. Hell den varme fiskesuppen over blåskjellene, legg kamskjellet på toppen og pynt med litt finhakket gressløk.

Tips

Server gjerne suppen med brød eller flatbrød.

Relaterte oppskrifter