Pasta med blåskjell

Pasta med blåskjell

Ingredienser

Pasta med blåskjell

1 kg ferske blåskjell
2 stk sjalottløk
1 fedd hvitløk
1 ss estragon, frisk, finhakket
1 ss persille, frisk, finhakket
1 dl hvitvin eller syrlig eplejuice
1 dl kremfløte
200 gr spaghetti

Tidsforbruk

Under 20 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Spaghetti er en favoritt blant store og små. Unn deg litt hverdagsluksus med deilige blåskjell! Tilsett blåskjell og du vil ha en delikatesse som kan serveres både til hverdags og fest.

  1. Skyll og vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Ta bort knuste skjell.
  2. Sett på en kjele vann til spaghettien.
  3. Fres sjalottløk og hvitløk blanke i en stor gryte.
  4. Tilsett hvitvin eller eplejuice, fløte, estragon, persille og blåskjell. Bland alt godt sammen og la det småputre under lokk i 5-10 minutter.
  5. Kok spaghettien samtidig til den er "al dente", myk, men med litt tyggemotstand.
  6. Blåskjell som ikke har åpnet seg under koking må kastes. Resten renses ut av skallene og legges tilbake i kraften.
  7. Bland nykokt spaghetti inn sammen med skjell og kraft. Servér med et ekstra dryss estragon og persille og noen skjell på toppen til pynt.