Skalldyrsuppe

Skalldyrsuppe

Ingredienser

2 kg rå kongekrabbe, tint
1 stk fennikel
1 stk løk
100 g sellerirot
1 stk gulrot
0,5 stk purreløk
2 ss tomatpuré
2 ss smør
0,8 l melk
0,8 l fløte
salt
pepper
olivenolje
5 stk ramsløkblader

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Lett

Denne suppen er lett å lage og fantastisk god. Gjestene dine har neppe smakt maken. Suppen er den perfekte forrett.

  1. Rens kongekrabben ved å knekke hvert ledd og dra ut kjøttet. Del de lange filetene i pene leddstykker. Bruk saks på nedre del av kloen, og fordel kjøttet på 4 like store kaker. Holdes kjølig til du skal steke dem.
  2. Kjør ramsløk og olivenolje med en stavmikser til den er glatt. Oljen skal brukes som garnityr helt til slutt.
  3. Klipp opp kongekrabbeskallet i mindre biter. Rens grønnsakene og kutt dem grovt. Kutt det hvite av fennikelen i terninger, som skal brukes til garnityr.
  4. Fres krabbeskallet og grønnsakene med tomatpuréen i smør, hell over melk og fløte, kok opp. Skum av og trekk i 15 min. Slå av platen og infuser i ca. 2 timer, sil av. Smak til med salt og pepper.
  5. Fennikelen i terninger myknes i litt smør, og holdes lun. Stek kongekrabben i smør til kjernen er fast, ca. 1-2 min på hver side. Stekes litt på samme måte som kamskjell.
  6. Fordel kongekrabben og fennikelen i 4 tallerkener, hell over varm suppe og pynt med litt ramsløkolje. Serveres gjerne med litt ristet loff.