Varm kongekrabbe med hvitløk, soya og vårløk

Varm kongekrabbe med hvitløk, soya og vårløk
Litt sunnere

Ingredienser

300 g Kongekrabbeben
10 stk vårløk
2 stk hvitløksfedd
1 ts frisk ingefær , revet
1 ts reddik , revet
3 ss soyasaus
1 stk lime
olje

Marinade

6 ss olivenolje
3 ts sesamolje
1 stk hvitløksfedd

Tilbehør

0,3 stk agurk
frisk koriander

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelighetsgrad

Middels

Skap et fargerikt og smaksfullt måltid av kongekrabbe. I denne oppskriften serverer du den med stekt vårløk, og en varm marinade av olivenolje, sesamolje og hvitløk.

  1. Ta kongekrabbekjøttet ut av beinene og skjær i strimler.
  2. Legg kongekrabbestrimlene på et fat med høye kanter.
  3. Vask vårløk og skjær i fire på langs, og stek i olje i en stekepanne i ca. 1 minutt på hver side.
  4. Fordel vårløk mellom strimlene av kongekrabbe.
  5. Riv hvitløk, ingefær og reddik, og dryss over.
  6. Bland sammen soyasaus og saften av lime, og drypp over.
  7. Varm opp olivenolje, sesamolje og finhakket hvitløk i en i en liten kasserolle til det begynner å ryke.
  8. Hell den varme marinaden over kongekrabben og vårløken.
  9. Pynt med agurkterninger og koriander, og server med en gang.

Oppskrift fra