Rensing av kamskjell

Rensing av kamskjell
Kamskjellets flotte, hvite muskel bare venter på at du skal ta den i bruk i deilige retter. Her viser vi deg hvordan du åpner og renser kamskjell.
  1. Skjær over lukkemuskelen Legg kamskjellet på et tykt kjøkkenhåndkle med den flate siden opp og den butte enden mot deg. Sett kniven mellom skallene, press og skjær over lukkemuskelen som ligger litt inn fra kanten i den butte enden. Før kniven tett opp under den flate skjelldelen og skjær løs skjell

  2. Løsne skallet Bøy forsiktig opp det øvre skallet.

  3. Rens innmaten Fjern gjellene som ligger som en brun ring rundt skjellmuskel og gonade.

  4. Løsne innmaten Løsne skjellmuskel og gonade fra underskjellet. Skyll i kaldt vann og tørk på kjøkkenpapir, og kamskjellet er klart for tilberedning.