Bjørnebær Bær

Bjørnebær

Bjørnebær er i form og fasong en blanding av bringebær og multer, men fargen er fra mørk fiolett til nesten svart. Smaken er også noe mindre søt enn andre bærtyper.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Litt om Bjørnebær

Beskrivelse

Bjørnebær er i form og fasong en blanding av bringebær og multer, men fargen er fra mørk fiolett til nesten svart. Smaken er også noe mindre søt enn andre bærtyper. 

Bakgrunn

Bjørnebær vokser vilt i Nord-Europa, Asia og Amerika. Selv sør i Norge kan vi finne viltvoksende bjørnebær. Mens bringebær løsner fra bærtappen ved modning og er hule inni, er bærtappen fast i bjørnebæret også etter modning. Både bær og bærtapp skal spises. Det finnes flere varianter bjørnebær hva gjelder form, farge og størrelser.

Næringsinnhold

Bjørnebær er en av de mest antioksidantrike matvarene vi har (målt i forhold til en normal porsjon). Bjørnebær er en god vitamin C-kilde, men inneholder desto mer av andre antioksidanter. I tillegg er bærene en kilde til kostfiber og mindre mengder vitaminer og mineraler.

Anvendelse/bruksområde

Bjørnebær passer godt som tilbehør til is eller yoghurt. Fruktsalat med bjørnebær kan også anbefales. Bjørnebær egner seg også til terte, kake og pai. De kan også spises naturell med litt sukker og fløte eller varmes til is. 

Fangst

Bjørnebær har ofte bedre holdbarhet enn andre bærvarianter. De skal ha jevn mørk farge med blankt og friskt utseende uten antydning til skader. 

Oppbevaring

Bjørnebær oppbevares best i kjøleskap ved 2-4 ºC. Holdbarheten er kort

Mer informasjon

Råvareinformasjon fra frukt.no

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.