Bringebær Bær

Bringebær

Bringebær er synonymt med saftig, syrlig og herlig sommernytelse. Bringebær kan spises naturell rett fra boksen, blandes med andre bær, brukes som fyll eller pynt til kaker, eller nytes sammen med is og andre desserter.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Tips

Ta en neve frosne bringebær rett fra fryseren og kjør dem i blender med melk eller yoghurt. Ypperlig, sunn sommersmoothie eller milkshake!

Litt om Bringebær

Beskrivelse

 I Norge skiller vi mellom villbringebær som vokser i skogen og hagebringebær. Villbringebær er mindre, men har en sterkere aroma enn hagebringebær. I butikkene omsettes kun hagebringebær. Mest vanlig i Norge er røde bringebær, men det finnes også bringebær som er svarte, gule, oransje og hvite

Bakgrunn

Bringebærplanten stammer fra Midt-Asia og kom til Norden i begynnelsen av 1700-tallet.

Næringsinnhold

Bringebær ligger på ti-på-topp-listen over de mest antioksidantrike matvarene vi har (målt i forhold til en normal porsjon). Bringebær er en god kilde til vitamin C og kostfiber, men inneholder desto mer av andre antioksidanter, nemlig fenoler. I tillegg inneholder bærene mindre mengder vitaminer og mineraler.

Anvendelse/bruksområde

Bringebær kan spises naturell alene eller sammen med andre bær til is eller andre desserter. Friske bringebær kan også brukes som pynt på bløtkaker eller sammen med andre bær i pai. Deilig også som kompott, til fromasj, fyll i bløtkaker eller rullekaker. 

Fangst

Bringebær er tilgjengelig i butikken hele året, men den norske sesongen er fra juli til august. Bringebær skal være jevne i fargen, og varierer fra ganske klarrød til dyp mørkerød. Bærene skal være faste og saftfulle, men tørre utenpå.

Oppbevaring

Bringebær er meget ømtålige for all slags behandling. De har svært kort holdbarhet og blir fort bløte. Best oppbevaring så nær 0 °C som mulig.

Mer informasjon

Råvareinformasjon fra frukt.no

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.