Kirsebær Bær

Kirsebær

Kirsebær er steinfrukt og i slekt med plommer. Kirsebær er egentlig en betegnelse som omfatter to hovedgrupper: Søtkirsebær, som i Norge blir kalt for moreller, og surkirsebær, som vi her kaller kirsebær.

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Litt om Kirsebær

Beskrivelse

Kirsebær er steinfrukt og i slekt med plommer. Kirsebær er egentlig en betegnelse som omfatter to hovedgrupper: Søtkirsebær, som i Norge blir kalt for moreller, og surkirsebær, som vi her kaller kirsebær.Kirsebær har mørk rød farge på skall og fruktkjøtt og smaker surt. Frukten brukes derfor mest til safting eller annen foredling. 

Bakgrunn

 Kirsebær kommer opprinnelig fra området rundt Adriaterhavet, men vokser nå vilt flere steder i Europa og andre deler av verden. Mange har også disse fruktene på egne trær i hagen. 

Næringsinnhold

Inneholder av vitaminer og mineraler i kirsebær er relativt sparsommelig, men desto rikere er denne steinfrukten på antioksidanter. Kirsebær ligger på listen over de 15 mest antioksiantrike matvarene (per normalporsjon) som er analysert.

Anvendelse/bruksområde

Kirsebær har en svært sur og syrlig smak og passer best til å bli konservert. Den kan likevel spises naturell sammen med yoghurt eller i fruktsalat. Ved foredling er surkirsebær egnet til å saft-, vin- og likørproduksjon. Frukten kan også brukes til kompott eller syltetøy. 

Fangst

Se etter bær som er fyldige og saftige, med skinnende skall og grønn stilk. Bærene plukkes og skal oppbevares med stilken på. Bærene modnes ikke etter høsting. Fargen vil variere med hvilken sort kirsebær du kjøper.

Oppbevaring

Kirsebær har kort holdbarhet og bør oppbevares så nær 0 - 2 °C som mulig, og med høy luftfuktighet.

Mer informasjon

Råvareinformasjon fra frukt.no

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.