Moreller Bær

Moreller

Morellen er den søte lillesøsteren til kirsebær. Med sin søte, milde smak er de uimotståelige når de er i sesong. Morellen er svært anvendelig og kan med stort hell inkluderes i fruktsalat eller serveres til dessert med is eller til ostefat

I sesong

  • Vinter
  • Vår
  • Sommer
  • Høst

Litt om Moreller

Beskrivelse

Moreller er steinfrukt og i slekt med plommer. Moreller og kirsebær omtales ofte om hverandre, men kirsebær er egentlig en betegnelse som omfatter to hovedgrupper: Søtkirsebær, som i Norge blir kalt for moreller, og surkirsebær, som vi her kaller kirsebær. Moreller har en god og søt smak og spises mest naturell

Bakgrunn

Moreller kommer opprinnelig fra Kina der de har vært dyrket i over 4000 år. De dyrkes nå i Europa og vi har en viss produksjon i Norge også. Moreller finnes i en rekke forskjellige varianter og i flere farger. Vi har gule, gulrøde, mørkerøde eller nesten svarte. De deles derfor inn i to hovedgrupper. Den ene er lyse moreller som har en noe større stein enn den mørke. Den andre er en mørk variant som har et noe fastere fruktkjøtt. 

Næringsinnhold

Inneholder av vitaminer og mineraler i moreller er relativt sparsommelig, men de inneholder noe antioksidanter.

Anvendelse/bruksområde

Moreller har en søt og mild smak og spises naturell som frisk frukt. Den kan tas med i fruktsalat eller serveres til dessert sammen med is. Moreller kan også serveres til ost. 

Fangst

Se etter bær som er fyldige og saftige, med skinnende skall og grønn stilk. Bærene plukkes og skal oppbevares med stilken på. Bærene modnes ikke etter høsting. Fargen vil variere med hvilken sort morell du kjøper. Bær som er veldig lyse i fargen er normalt ikke modne, men moreller er ikke alltid så mørke i fargen som kirsebær.

Oppbevaring

Moreller har kort holdbarhet og bør oppbevares så nær 0 – 2 °C som mulig, og med høy luftfuktighet.

Mer informasjon

Råvareinformasjon fra frukt.no

MENY bruker cookies på sine nettsider for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet, godtar du bruk av cookies.